terug naar overzicht
07 Sep 2021

BERICHTEN IN DE MEDIA

NIVZ adviseert naar aanleiding van ernstig ongeval

Dodelijke aanvaring speedboot en rubberbootje

In september 2021 heeft het NIVZ op verzoek een advies gegeven aan de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV). Eén en ander naar aanleiding van een ernstig ongeval tussen een speedboot en een rubberbootje nabij de trailerhelling in Zoutelande.

Beeld ter illustratie en niet gerelateerd aan dit incident
Foto: nateen08650 via Pixabay

Het ongeluk gebeurde in juli 2019 . Een meisje van 15 jaar is daarbij omgekomen nadat een speedboot tegen het rubberbootje van het meisje was gevaren. Naar aanleiding van het ongeval heeft de burgemeester van Veere de trailerheling gesloten voor af- en aanvoeren van vaartuigen. Het NIVZ heeft aan de hand van haar onderzoek geadviseerd om die sluiting definitief te maken, in ieder geval tijdens het strandseizoen in verband met ongewenste risicovolle vermenging van verkeerstromen op het land en op het water.

Lees meer over het incident via: https://nos.nl/artikel/2394506-taakstraf-voor-dodelijke-aanvaring-15-jarig-meisje-met-speedboot

terug naar overzicht

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van het NIVZ verschijnt maximaal vier keer per jaar (eens per kwartaal).

Inschrijven

* verplicht
/ ( mm / dd )

Meerjarenbeleidsplan

Het NIVZ wil hét toonaangevende instituut zijn voor risico-inventarisatie, advies- en keuringen bij zwemlocaties in Nederland. Het NIVZ bevordert, ontwikkelt en borgt kennis en maatregelen over de fysieke veiligheid rondom zwemlocaties in Nederland. Onze strategie en doelstellingen hebben wij gevat in een aantal thema’s welke in dit document verder staan uitgewerkt.

Download >> NIVZ Meerjarenbeleidsplan 2020-2025 (.PDF 543 Kb)


Businessplan

Het meerjarenbeleidsplan wordt ondersteunt door het NIVZ-bedrijfsplan. In dit basisdocument wordt het NIVZ beschreven aan de hand van een SWOT-analyse en het Business Model Canvas (BMC). Het bedrijfsplan gaat in op de infrastructuur van het NIVZ, het aanbod, de klanten en de financiële uitvoerbaarheid.

Download >> NIVZ Businessplan 2021-2025 (.PDF 553 Kb)

Partners
Opdrachtgevers
Gegevens
Stichting NIVZ
Zilverstraat 2
2544 ER Den Haag

T+31 6 20 30 88 18
Einfo@nivz.nl
Downloads
privacyverklaring (.pdf 571Kb)
algemene voorwaarden (.pdf 268Kb)
reglement van dienstverlening (.pdf 126Kb)

Links
Verdrinking.nl
Muien.nl
Disclaimer
Ondanks de voortdurende zorg en aandacht die wordt besteed aan de samenstelling van deze website en de daarin opgenomen gegevens, kan het NIVZ niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit. Het NIVZ aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van deze website, (on)bereikbaarheid van de website of ter beschikking gestelde bestanden.

© 2023 NIVZ Webdesign & hosting by MFH.Design